Historiek

Meer dan 50 jaar geleden werd het laboratorium Tilman opgericht.
Sedert de ontwikkeling van de eerste kruidenthee in de achterkamer van een apotheek in de Belgische Ardennen tot de uitbreiding van de industriële laboratoriuminstallaties: hier ziet u de belangrijkste stappen in de ontwikkeling van het laboratorium Tilman.

1947 : De eerste kruidenthee

 

Lucien Tilman, apotheker in Durbuy in de Belgische Ardennen, maakt de "Thee van de Oude Ardenner".
Deze kent al snel een groot succes in België maar ook in het buitenland.


1956

 

Geïnspireerd door het succes van zijn «thee van de oude ardenner», werkt Lucien Tilman het gamma van de «Ardense Kruidenthee’s» uit. Het bestaat uit 20 varianten.
Op deze manier wordt het «laboratorium Tilman» in de achterkamer van de apotheek geboren.


1984

 

Jean-Noël Tilman, zoon van de oprichter, neemt de leiding van het laboratorium over. Het bedrijf ontwikkelt zich en wordt geleidelijk aan de Belgische specialist op het vlak van fytotherapie.Naast de Ardense kruidenthee’s verschijnt een reeks nieuwe fytotherapieproducten in moderne farmaceutische vormen: capsules, tabletten, siropen, crèmes, sprays, …


1998

 

Het laboratorium Tilman wordt overgebracht naar Baillonville in een nieuw gebouwd dat aan de GMP-normen beantwoordt. De installaties zijn een van de modernste van Europa voor de fabricatie van fytotherapieproducten.


2007

 

Een halve eeuw na zijn oprichting heeft Tilman een groei gekend, zowel op het vlak van zijn personeelsaantal als zijn omzet. Als 20 jaar bedraagt de gemiddelde jaarlijkse groei van Tilman 15%. Het voor de export bestemde deel wordt steeds groter : vandaag is Tilman in een dertigtal landen actief.