axxon-2023_header-desktop_nl
axxon-2023_header-mobile_nl

Bedankt voor uw interesse in onze producten.

We bezorgen u de stalen zo snel mogelijk.

Wist u dat?

De curcumine in Flexofytol is wetenschappelijk onderzocht in een dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek.

Flexofytol is wetenschappelijk onderzocht in een dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek bij 150 mensen. Het onderzoek vond plaats in 11 Belgische centra, waaronder verschillende universitaire centra. Uit de studie bleek dat Flexofytol:

  • helpt de gewrichten soepel te houden;
  • helpt het kraakbeen gezond te houden;
  • helpt een goede beweeglijkheid te behouden;
  • helpt om het gebruik van referentie-oplossingen te beperken;
  • een uitstekende tolerantie heeft.

De volledige studie vindt u hier:

https://arthritis-research.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13075-020-2108-3

Flexofytol kan ook gebruikt worden door oudere gepolymediceerde personen en met co-morbiditeiten.

De tolerantie van Flexofytol is ook onderzocht bij oudere gepolymediceerde personen* en co-morbiditeiten. Dit is bijzonder interessant, aangezien de traditionele oplossingen slechts gedurende de kortst mogelijke tijd gebruikt mogen worden en talrijke contra-indicaties hebben.

*De Breucker et al. Open Journal of Rheumatology and Autoimmune Diseases, 2017, 7, 167-177

Wist u dat?

Meer dan en op de vijf Belgen lijdt aan een reumatische aandoening.

Wereldwijd wordt verwacht dat in 2050 ongeveer 315 miljoen mensen ouder dan 60 jaar te kampen zullen hebben met gewrichtsproblemen, waarvan naar schatting 105 miljoen ernstig gehandicapt zullen zijn. In België heeft meer dan één op de vijf personen te maken met een reumatische aandoening, wat overeenkomt met ongeveer 800.000 inwoners. Naar verwachting zal dit aantal in 2050 stijgen tot ongeveer 1,4 miljoen. Boven de 65 jaar heeft zelfs één op de drie mensen last van aandoeningen gerelateerd aan de slijtage van gewrichten.

* Stichting Artrose. Artrose, het gaat ons allemaal aan! [online]. [Geraadpleegd op 03/11/2021]. Beschikbaar op: http://www.fondationarthrose.org/La-fondation/Intro.aspx

Curcumine en boswellia maken nu deel uit van de internationale OARSI-aanbevelingen voor gewrichtsaandoeningen.

Sinds 2019 zijn kurkuma en boswellia serrata opgenomen in de aanbevelingen van de OARSI* (Osteoarthritis Research Society International). De eerstelijnsbehandeling blijft gerichte voorlichting over aandoeningen, lichaamsbeweging met inbegrip van therapeutische oefeningsprogramma’s, en zo nodig gewichtsbeheersing door dieetmaatregelen.

* Bannuru et al. Osteoarthritis and Cartilage, Vol. 27, Issue 11, November 2019, Pages 1578-1589

De combinatie van kurkuma en boswellia is ook interessant voor sporters.

Verschillende studies hebben aangetoond dat curcumine en boswellia, ingenomen vóór en/of na lichamelijke inspanning, een sneller herstel mogelijk maken en de functionele capaciteiten tijdens de daaropvolgende training verbeteren*.

* Drobnic et al. Journal of the International Society of Sports Nutrition 2014, 11:31 • Tanabe et al. Scand J Med Sci Sports. 2019;29:524–534 • Mc Farlin et al. BBA Clinical 5 (2016) 72–78 • Buhrmann et al. J Biol Chem. 2011;286:28556-28566 • Riva et Al. European Review for Medical and  Pharmacological Sciences 2017; 21: 5258-5263. • Étude observationnelle en collaboration avec l’équipe Lotto Soudal • Sanchez et al. Osteoarthritis and Cartilage, Vol. 28, S120 • Schoenfeld. Sports Medicine 42(12). September 2012 • Riva et Al. European Review for Medical and PharmacologicalSciences 2017; 21: 5258-5263.

Het volstaat niet om kurkuma aan uw gerechten toe te voegen om van de voordelen ervan te genieten.

Kurkuma in uw gerechten verwerken is niet genoeg om van de voordelen te profiteren: curcumine, het belangrijkste werkzame bestanddeel van kurkuma, wordt namelijk maar heel weinig door ons lichaam opgenomen. Daarom moet de voorkeur gegeven worden aan bioactieve vormen, omdat daarvan de werkzaamheid wetenschappelijk is bewezen.

Kurkuma en zwarte peper worden vaak met elkaar geassocieerd, maar eigenlijk is dat niet zo’n goed idee.

Van piperine, het werkzame bestanddeel van zwarte peper, is bekend dat het de opname van curcumine in het bloed verhoogt. De toename van de opname is echter betrekkelijk gering (ongeveer 7x) en er moeten grote doses geconsumeerd worden om van deze toename van de biologische beschikbaarheid te profiteren.

Bovendien kan piperine ook schadelijke bijwerkingen veroorzaken:

  • Piperine zal het metabolisme en de eliminatie van allerlei gifstoffen in de darm afremmen, en kan dus geneesmiddeleninteracties, voedselallergieën of -intoleranties veroorzaken.
  • Piperine moet in gematigde doses ingenomen worden, vanwege zijn sterk irriterende werking op het spijsverteringsstelsel.

Start met typen en druk op ENTER om het zoeken te starten.